Bakkum

Op FB kwam een pagina kamp Bakkum en dat riep herinneringen op.

https://www.facebook.com/search/top/?q=kamp%20bakkum%20herinneringen.&epa=SEARCH_BOX

Mijn vroegste herinnering is dat we eind maart, begin april naar Bakkum gingen om een paaltje met een nummer op de plek te zetten waar we graag met ons tenthuisje wilden staan dat seizoen. Als hele gezin renden we dan naar de plek en waren weer blij als we op onze vaste plek konden staan.

Dan begon het: mijn vader bouwde het huisje op zodat mijn moeder, broer en ikzelf daar de hele zomer konden staan.  Mijn vader had een eigen bedrijf en behalve twee weken vakantie kwam hij woensdagmiddag en ging donderdag weer naar Amsterdam en dan vrijdagavond tot zondag. 

Emmers water halen om de ton te vullen, mijn vader natgooien. De statoiletten en de betonnen wasbakken en het koude water. De regen die tikte op het zeildoek-dak, met de bolderkar door de duinen naar het strand. Mijn broertje Joop die alle bunkers onderzocht en met de duinopzichter mee liep om schedeltjes van konijnen te vinden om aan zijn collectie toe te voegen. De houten keet van de duinopzichters met de lange bakken met glazen deksel met opgeprikte vlinders. 

Liggend op de grond en het zand door mijn handen laten glijden en luisteren naar de vogels en her geritsel van de bomen. Met schelpen en dennenappels een tuintje maken voor het huisje. Met mijn  eerste vriendje zoenen in de duinen.

Familiebijeenkomsten bij Johannas’s Hof. De familie Dijkman woonde in Castricum, dus vaak op bezoek bij opa en oma. 

Een brand in een opslagloods waardoor de gasflessen door de lucht vlogen en wij vluchtten door de duinen naar het strand.

Aan het eind van de zomer bramen plukken in de duinen, waar de fazanten schrikachtig weg fladderden als we in hun buurt kwamen. Mijn moeder maakte van de bramen sap die met kerst over de griesmeelpudding ging.

Mijn vader die in de herfst het huisje weer opbrak en opborg in een loods bij het strand. Om het volgend jaar weer op te bouwen.

Zo’n mooie tijd…, kijk daar dankbaar op terug.

 

Een gedachte over “Bakkum

  1. Lieve Lida, Wat een waardevolle “blik terug”. Dát heb je dus ook wél mee gekregen! Al heb je later ook veel zelf moeten verwerven!! Goed ook om hierbij stil te staan! Dat heb je gedaan Op een heel liefdevolle manier. Waardering daarvoor….. Veel dank en een goeie tijd. Liefs, Janny XX 🌻🌻🍀🍀♥️

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    >

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s